Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

6ήμερη οδική εκδρομή Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 22 – 27 Απριλίου



6ήμερη οδική εκδρομή
Πανόραμα Δαλματικών Ακτών
22 – 27 Απριλίου

1η ημέρα : ΦΛΩΡΙΝΑ – ΠΕΤΡΟΒΑΤΣ
Συγκέντρωση   και  αναχώρηση από το Νέο  Πάρκο στις  06.00 π.μ.  για τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής . Διαδικασία ελέγχου και στην συνέχεια  συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό  τo Πέτροβατς. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση . Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική διασκέδαση. Διαν/ση.

2η ημέρα : ΠΕΤΡΟΒΑΤΣ ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινό και αναχώρηση για την  γραφική πόλη της Μπούτβα όπου  κυριαρχεί η Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική . Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα π.Χ. Επόμενος μας σταθμός το Κότορ όπου ξεχωρίζουν  τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα. Αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ. Με μια πανοραμική διαδρομή με το λεωφορείο όπου σε ένα σημείο πάνω από την πόλη θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ και φωτογραφική εικόνα των νησιών περά από τις ακτές του. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα πολύ όμορφα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, θεωρείται δε σαν ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τα φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφτούμε το Φράγκικο Μοναστήρι καθώς και τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική διασκέδαση. Διαν/ση.

3η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ
Πρωινό και αναχώρηση από το Ντουμπρόβνικ διασχίζοντας τις Δαλματικές Ακτές για να επισκεφτούμε το Σπλιτ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής. Περιήγηση της πόλης που επιλέχθηκε  από τον αυτοκράτορα Δοκλιτιανό για να χτίσει το παλάτι σε σχέδιο Ρωμαϊκού Κάστρου. Μετά την περιήγησή μας στο γραφικό Σπλιτ αναχώρηση για μια άλλη όμορφη περιοχή το Σίμπενικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. . Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΙΜΠΕΝΙΚ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ
 Πρωινό και αμέσως μετά συνεχίζουμε με προορισμό το εθνικό πάρκο Πλίτβιτσε. Είναι ένα φυσικό συγκρότημα από 16 λίμνες άλλη ψηλότερη και άλλη χαμηλότερη, που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από τη μία λίμνη στην άλλη. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Αφού τελειώσουμε την περιήγησή μας στο υπέροχο αυτό φυσικό πάρκο, συνεχίζουμε με προορισμό την πρωτεύουσα της Κροατίας το Ζάγκρεμπ όπου θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο αναχώρηση για να περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο και να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρωινό και αναχώρηση για Βελιγράδι όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το εντυπωσιακό φρούριο Καλεμεγκντάν. Θα δούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πολλά και εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο κ.α. Τέλος, θα περπατήσουμε στην γεμάτη ζωντάνια κεντρική πλατεία Τεραζίγιε που αποτελεί και την καρδιά του Βελιγραδίου, με τα πολλά καφέ και τα γραφικά ρεστωράν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.  

6η μέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΦΛΩΡΙΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση μέσω Νις και Σκόπια με ενδιάμεσες στάσεις για ψώνια, καφέ και φαγητό. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 275 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 90 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
·        1 διανυκτέρευση   στο ΠΕΤΡΟΒΑΤΣ με ημιδιατροφή
·        1 διανυκτέρευση   στο ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ με ημιδιατροφή
·        1 διανυκτέρευση   στο ΣΙΜΠΕΝΙΚ. με ημιδιατροφή
·        1 διανυκτέρευση   στο ΖΑΓΚΡΕΜΠ  με ημιδιατροφή        
·        1 διανυκτέρευση   στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  με ημιδιατροφή
·        Μετακινήσεις  με  πολυτελή  πούλμαν – ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
·        Επίσημο τοπικό ξεναγό. 
·        Αρχηγό  συνοδό   του  γραφείου  μας  γνώστη  του  προορισμού    καθ’ όλη  την  διάρκεια  της  εκδρομής.  
·        Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.



****ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!****